Achtergrond

Sloep
Vanaf de 16e eeuw de benaming voor vele soorten vaartuigen, waarschijnlijk afgeleid van het franse chaloup. Veelal werd een open roei- of zeilboot bedoeld, maar sinds het einde van de 19e eeuw ook een motorboot.

In Engelstalig gebied werd sloop aanvankelijk gebruikt voor een kotterachtig scheepstype; later en ook nu nog voor elk zeilschip dat alleen groot zeil en fok voert. Het meest bekend is de sloep als reddingsboot aan boord van zeeschepen, doch de sloep werd in Zuid-Holland ook gebruikt voor de visserij. De laatste twee eeuwen wordt de sloep als naam toegedicht aan schepen met een ovale vorm, wijd uitlopende achtersteven. Zijn stoere en robuuste uiterlijk maakt het schip zeewaardig.

Tegenwoordig wordt de sloep voornamelijk gebruikt als pleziervaartuig. Elke sloep heeft zijn eigen karakter en kan gemaakt zijn van hout, staal, polyester, aluminium of een combinatie van deze materialen. Juist vanwege deze ruime keus is het belangrijk een juiste aankoop te doen. Laat u adviseren en begeleiden bij deze investering. De sloepmakelaar is daarvoor de juiste persoon. Immers sloepvaarders genieten graag in een schip met karakter, van het vrije en rustgevende gevoel op het water. Echte sloepvaarders weten dat hun schip "slechts" het middel is om dat doel te bereiken.